Blog 11 e1406899823693 Dscn1311 Dscf2492

Impregnatie

AquaProtec - Impregneermiddel op waterbasis

Het impregneren met AquaProtec zorgt voor een mate van bescherming van poreuze oppervlakken bij natuursteen, keramische tegels, sierbeton en terracotta tegen het indringen van waterige en vettige substanties. AquaProtec bestaat uit een in water opgelost, gebruiksklaar impregneermiddel.

AquaProtec dringt in het poreuze oppervlak en vormt in de poriën een dunne, onzichtbare, beschermende film. Deze film verhindert in hoge mate dat water, verontreinigingen en vet in de poriën kunnen dringen. Het verwijderen van verontreinigingen wordt dus wezenlijk vergemakkelijkt.

AquaProtec belemmert waterdampdiffusie nauwelijks, is UV-bestendig en vergeelt niet. Het aanzien van het oppervlak verandert niet of nauwelijks. AquaProtec is zowel binnen als buiten toe te passen.

Met AquaProtec beschermde oppervlakken worden door het op het impregneermiddel afgestemde onderhoudsmiddel, duurzaam tegen vervuiling en vlekvorming beschermd.


Toepassing

 AquaProtec impregneermiddel wordt gebruikt ter voorkoming van vlekvorming en vergemakkelijking van het onderhoud van zandsteen, cotto, ruw- en fijngeslepen betontegels, gezaagd, gevlamd en gepolijst graniet en marmer, kalksteen, leisteen, hardsteen, keramische tegels en plavuizen. Biedt buiten ook een zekere bescherming tegen graffiti.

Met AquaProtec kunnen hoog poreuze keramische tegels en betontegels, alsmede poreuze graniet- en marmersoorten voorbehandeld worden, om het voegen te vergemakkelijken.

Fabrieksmatig voorbehandelde, van een waslaag voorziene of reeds geïmpregneerde oppervlakken kunnen niet behandeld worden. Bij gepolijst marmer nooit AquaProtec rechtstreeks op de vloer gieten.


Hoe werkt het?

AquaProtec met een mop of spons op een vooraf gereinigde en derhalve vrij van eventuele waslagen, vuil en vlekken gemaakte, schone en droge vloer aanbrengen. Ruim en gelijkmatig opbrengen en laten intrekken. AquaProtec kan ook met een spuit gelijkmatig versproeid en direct met een spons of wisser verdeeld worden.

Op het oppervlak achtergebleven overtollig restproduct, voor het indrogen, met een vliesdoek machinaal verwijderen en opwrijven.

Sterk zuigende oppervlakken dienen een tweede maal (nat in nat) behandeld te worden. Reiniging van gereedschappen met water. Aanbevolen verwerkingstemperatuur: 5 – 25°C. Let op: Altijd het gehele oppervlak van een ruimte behandelen. Gedurende de behandeling kan het oppervlak er vlekkerig uitzien; dit verdwijnt echter na droging. Sproeivlekken op hout, glas, pvc, geverfde oppervlakken en kitvoegen met een doek verwijderen.


Verbruik

ca. 5 – 15 m2/ltr. bij natuursteen
ca. 10 – 15 m2/ltr. bij terras- en betontegels
ca. 5 – 10 m2/ltr. bij hoogporeuze keramische en cementgebonden tegels voorts afhankelijk van het zuigend vermogen van het oppervlak

Vermaas Tegels & Bouwmaterialen

Strengweg 14
1969 MG Heemskerk
Nederland

Voor een bezoek aan de showroom in Rotterdam, bel ons voor een afspraak
Tel: 06 55360560
www.vermaas-tegels.nl

Klik hier om direct een offerte aan te vragen!