Blog 11 e1406899823693 Dscn1311 Dscf2492

Kristallisatie

Het kristallisatiesysteem voor natuursteenvloeren is eind jaren '80 in Nederland geïntroduceerd. Het door ons geïmporteerde Coor Kleever systeem is gebaseerd op een Amerikaans patent en wordt sinds de jaren '70 met veel succes in de USA toegepast. Het Coor Kleever kristallisatie-systeem is bestemd voor kalkhoudende natuursteensoorten.

Het is primair een conserverende behandeling voor bestaande vloeren.

Het geeft een face-lift en kan met schuurschijven kleine beschadigingen wegwerken. Prettig neveneffect: het verwijdert cementsluier. Een kristallisatiebehandeling geeft glans, maakt de vloer harder dan hij oorspronkelijk was, het onderhoud wordt vereenvoudigd door de harde, glanzende toplaag, de weerstand tegen het indringen van agressieve vloeistoffen zoals zuren neemt toe.

Hoe werkt het?

Er wordt een kristallisatievloeistof over de vloer verneveld en vervolgens wordt met een zware, langzaam draaiende kristallisatiemachine en een staalwolpad de vloer gekristalliseerd. Bij deze bewerking wordt warmte ontwikkeld welke nodig is voor het kristallisatie- proces. De vloeistof bevat fluorkiezelzuur, wat reageert met het calciumcarbonaat in de toplaag van de natuursteen. Hierdoor ontstaat aan het oppervlak calciumfluorsilikaat. Dit heeft andere eigenschappen dan het oorspronkelijke calciumcarbonaat.

Er zijn meerdere vloeistoffen nodig, afhankelijk van de te bewerken natuursteen. We gebruiken type K1 voor donkere natuursteen, type K2 voor lichte natuursteen en type K3 voor hoogglans.

Vermaas Tegels & Bouwmaterialen

Strengweg 14
1969 MG Heemskerk
Nederland

Voor een bezoek aan de showroom in Rotterdam, bel ons voor een afspraak
Tel: 06 55360560
www.vermaas-tegels.nl

Klik hier om direct een offerte aan te vragen!